Hop til hovedindholdet

STUforeningen Consentio logo

STUforeningen Consentio´s Årsmøde 2018


Dato og tid

Torsdag d. 25. oktober 2018 kl. 09:30 til fredag d. 26. oktober 2018 kl. 13:15

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 15. oktober 2018 kl. 15:00

Sted

Hotel Park, Viaduktvej 28,, 5500 Middelfart
 Hotel Park
Viaduktvej 28,
5500 Middelfart


STUforeningen Consentio´s Årsmøde 2018


Arrangementsbeskrivelse

STU-foreningen Consentio inviterer medlemmer af Consentio, ledere og medarbejdere, til foreningens årsmøde i 2018.  Et par spændende dage fyldt med faglig input, gode drøftelser, god mad, underholdning, generalforsamling og hyggeligt samvær. 

Program

 Torsdag den 25. oktober: 

  9.30-10.20 Registrering og kaffe 

10.20-10.30 Velkomst v/ Henrik Friis, formand, Consentio 

10.30-12.00 Noemi Katznelson, ’Ungdomskultur, ny udsathed og motivation (Se beskrivelse længere nede)

12.00-13.00 Frokost 

13.00-14.00 Nick Allentoft, Velfærdsillosionen (se beskrivelse længere nede)

14.00-14.45 Pause og indtjekning 

14.45-18.00 Generalforsamling

En længere generalforsamling, hvor vi diskuterer foreningens  politik og sætter pejlemærker for det kommende års arbejde.

Bestyrelsen vil udarbejde en beretning, der samtidig som debatoplæg vil stille skarpt på visioner og aktuelle problemstillinger, hvor vi håber på vægtige bidrag fra forsamlingen i en levende debat.(Genereralforsamlingen er også åben for medlemmer, der ikke deltager i resten af årsmødet.)

19.00 Middag 

 

Fredag den 26. oktober: 

9.00-12.00 Dorthe Birkemose. (Se beskrivelse længere nede)             

12.00-12.15 Afslutning på årsmødet 

12.15-13.15 Frokost 

Om oplægsholderne: 


Noemi Katznelson er uddannet cand.mag. i pædagogik og historie med en ph.d. i uddannelsesforskning og er i dag en af landets mest anerkendte ungdomsforskere.

Til daglig er Noemi leder af Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, og hendes nøglekompetencer er: Ungdom, ungdomskultur, uddannelse, udskoling, overgang til ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser, udsatte unge, vejledning og motivation.  Hun centrerer sig særligt om de forandringer, der sker i ungdomskulturen, med vægt på unges forhold til uddannelse og arbejde. Noemi modtog i 2013 Mads Rasmussens Mindstepris for sin store forskningsindsats med at skabe fokus og forståelse for erhvervsuddannelsernes værdi for samfundet.

Foruden sin forskning og foredrag varetager Noemi Katznelson en lang række tillidshverv, bl.a. er hun medlem af et ekspertudvalg nedsat af statsministeren under Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling mhp at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Hun er derudover en del af formandsskabet for det nyoprettede Råd for Ungdomsuddannelser, medlem af Akademirådet for Ny Nordisk Skole etableret af Undervisningsministeriet og næstformand i det Nationale Dialogforum for uddannelses- og erhvervsvejledning under Undervisningsministeriet.

Noemi Katznelson står bag udgivelsen af en lang række publikationer inden for ungdomskultur og uddannelsesforskning og er bl.a. forfatter til bøgerne: Unges motivation og læring – 12 eksperter om motivationskrisen i uddannelsessystemet (2013), Ungdomsliv (2009), Udsatte unge – aktivering og uddannelse (2008).

Oplægget: 

’Ungdomskultur, ny udsathed og motivation’

Oplægget vil tage udgangspunkt i forandringer og tendenser i ungdomslivet generelt og så stille skarpt på netop de mere udsatte unge. Hvem er de? Hvilke udfordringer møder de og hvilke forskellige strategier griber de til? Sidst vil oplægget komme med et bud på, hvordan man kan arbejde pædagogisk med at skabe rammer for at motivere unge til uddannelse.

 

Nick Allentoft er chefredaktør på DenOffentlige.dk. Han er uddannet journalist og har som selvstændig været iværksætter bag flere medier med fokus på samfundsforhold. 

Han var medlem af byrådet i Furesø fra 2010 til 2013; de første tre år for Venstre, det sidste - og siden da - uafhængig af politiske partier. 

Han stiftede DenOffentlige i 2013.

Nick Allentoft har været redaktør på eller bidragyder til bøgerne Franchising (Børsens Forlag), Offentlig effektivisering (Djøf Forlag), OPI - debat og perspektiv (DenOffentlige), Det Personlige Samfund (Vindelsti) og senest i 2018, Velfærdsillusionen, som hans oplæg tager udgangspunkt i.

Oplægget:
Her tegner han et billede af et mønstersamfund præget af kaos, lappeløsninger og udfordringer i et sådant omfang, at forestillingen om det trygge velfærdssamfund fremstår som en illusion. Frustrerede borgere, der ikke kan få den hjælp, de har brug for, desillusionerede medarbejdere, der ikke kan levere den hjælp, borgerne har brug for, resignerede ledere og rådvilde politikere, der styrer efter økonomiske måltal ofte uden at vide, om det gavner borgerne eller ej.

Velfærdsillusionen rummer en tankevækkende diagnose af skjulte kriser, som utæmmet risikerer at føre til et opgør med det velfærdssamfund, som det store flertal ønsker og tror, at vi har, og som de betaler til med et af verdens højeste skattetryk.



 
Dorthe Birkemose er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Århus Universitet i 2001.


Hendes fundament er neuropsykologien, og hun brænder for etikken i arbejdet med andre mennesker. Det handler om at styrke fagligheden for at sørge for såvel personalets robusthed som ordentlighed i mødet med mennesker, der har behov for hjælp.

Dorthe Birkemoses foredrag, “Når gode mennesker handler ondt” er et yderst spændende og tankevækkende foredrag, der er af stor relevans for alle, der arbejder med mennesker i den daglige praksis. Ud fra det standpunkt, at der ikke findes onde mennesker – kun onde handlinger, kommer Dorthe ind på, at når mennesket vælger at handle ondt, kommer det sig oftest af, at livet på mange måder kan blive en tand kompliceret.

I “Når gode mennesker handler ondt” italesætter Dorthe Birkmose de onde handlinger og intentionerne med dem, og selvom onde handlinger oftest er et tabubelagt område, så er det uden tvivl et område, der er værd at have fokus på.

Læs mere om Dorthe Birkemose her: https://dorthebirkmose.dk

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >